top of page
Search
  • Writer's pictureSintine

"Düşüncelerini Değiştir, Dünya Değişir!". Gerçekten mi?




Doyumlu ve neşeli bir yaşam arayışında kadim bilgilerden türetilen teknikler olduğu gibi güncel teknikler de vardır.


Mevcut teknikler gerçekten güncel mi? İnsanlığın başlangıcından bu yana biriktirdiklerine farklı isimler mi veriyoruz? Bunu bilmek mümkün değil. Ancak geriye döndüğümüzde eski basılı kitaplar, eski sözler, eski kültürlerden gelen çözümler de bize ışık tutabilir.


Mesela Christian D. Larson 1912'de "Just Be Glad" adlı kitabını yazdığında şimdiki mutluluk arayışımızdan ne kadar uzaktaydı? Bugün Ho'oponopono, Kuantum Düşünce Teknikleri, Sır, EFT gibi birçok teknikten bahsediyoruz. Yüz yıl sonra tamamen yok olacaklar mı, yoksa isimleri mi değişecek?


Aslında her şey, her şeyin düşünceyle başlayıp bittiğinin anlaşılmasına bağlıdır.

Daha iyi bir yaşamın tüm modellerinden duyduğumuz cümle bu: "Düşünceni değiştir, dünya değişecek!".


Bu noktada bu cümleyi duyan herkesin aklına iki soru geliyor:


1 - Gerçekten mi?

2 - Öyleyse, nasıl?


Dünyada yaşayan insanların büyük çoğunluğunun temel alışkanlığı "düşünmek ve güncel sorunlara çözüm bulmaya çalışmaktır". Bu düşünme ve alternatif yol bulma, zihnimizin mevcut deneyim bağlantılarını kullanır.


Einstein'ın dediği gibi: "Sorunları, onları yaratırken kullandığımız düşünce tarzını kullanarak çözemeyiz." Eğer bir zihin dünyayı bu şekilde olmaması gerektiği gibi görüyorsa, o zihin değişime nasıl ikna olacaktır? Bu sorunun cevabı ilk sorunun cevabı olacaktır: "Gerçekten mi?" Kişinin "Düşünceni değiştir, dünya değişecek!" cümle.


Elbette konu uzmanları, fikir liderleri, ilgili psikologlar "Gerçekten mi?" sorusunun cevabını bulmaya çalışıyorlar. gerçek hikayeler ve deneyimlerle soru soruyor. Kitaplar, makaleler yazıyorlar, seminerler düzenliyorlar, eğitimler veriyorlar ama ikna konusunda gerçek bir başarı sağlanamadığı görülüyor. Öyle olmasaydı, düşüncenin değişmesiyle dünyanın değişeceği şeklinde özetlenebilecek bir görüşün gerçekliğine dair yüzlerce farklı kitap, makale ve seminer sürekli aynı kişiler tarafından tüketilmezdi.


Çevremdeki pek çok insan, ben, takip ettiğim danışmanlar, konuyla ilgilenen ünlüler, aynı konunun farklı ifadelerini içeren kaynakları araştırmaya, tüketmeye, hayata uygulamaya ve bir şekilde hayatı iyileştirmeye sürekli zaman ve kaynak ayırıyor.


Görünüşe göre henüz ilk soruyu aşamadık: "Gerçekten mi?"


4 views

Recent Posts

See All
bottom of page